ALKÜ Gündoğmuş’ta spor ve doğa turizmi merkezi kuruyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından Gündoğmuş’ta kurulması planlanan ve yürüyüş, koşu, paraşüt, bisiklet, tırmanma, kano ve mağaracılık aktivitelerini içerecek olan AREKÇAM’da inceleme yapıldı.
Turizm, sağlık ve spor alanındaki projeleriyle Akdeniz Bölgesi’nde değerli gelişmelere imza atan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), spor ve doğa turizminde Türkiye’de ilk olacak proje için kolları sıvadı. Spor ve doğa turizminin merkezi olacak AREKÇAM, ALKÜ tarafından Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde kuruluyor. Kurulması planlanan merkezin girişimlerini ALKÜ Rektörü Prof. başlattı. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Onur Ocakdan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ve Dr. Kağan Kurnaz, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında; ALKÜ AREKÇAM bünyesinde yapılacak yürüyüş, koşu, paraşütle atlama, bisiklet, tırmanma, kano ve mağaracılık faaliyetleriyle bölgenin cazibe merkezi haline geleceği ve böyle bir merkezin Türkiye’de ilk olacağı belirtildi. Çeşitli protokollerle Alanya, Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Gazipaşa ilçelerinin spor turizmi potansiyelinin hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantının ardından Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren eşliğinde Gündoğmuş’ta merkez için verilebilecek yerler incelendi.
“Türkiye’de bir ilk olacak”
Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan; Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in davetine teşekkür ederek, ALKÜ’nün spor, sağlık ve turizmde bölgesel odaklı önemine dikkat çekti. Rektör Türkdoğan, bu faaliyetlerin dünya çapında öncü bir değer olacağını, çeşitli işbirlikleriyle kısa vadede sonuç alınacağını belirtti. Türkdoğan, toplantının devamında yaptığı konuşmada, “Kurulacak merkez, alanında ilk ve öncü olması nedeniyle sadece Alanya, Gündoğmuş ve çevre ilçelerde değil, aynı zamanda işlevsel olacak bir yapıya sahip olacak. Antalya ilinde, Akdeniz Bölgesi’nde ve ardından Türkiye genelinde merkezin kurulmasıyla ALKÜ AREKÇAM, “Akdeniz Bölgesi’ne ve ülkemize yeni bir soluk getirecek. Türkiye’de ilk olacak projeye desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Mehmet Özeren’e teşekkür ediyorum” dedi. Rektör yardımcıları da olası sorunların çözümü hakkında bilgi vererek disiplinler arası çalışmaların önemine dikkat çekti. Toplantıda oluşturulması planlanan faaliyet alanlarıyla ilgili riskler ve sorunlar.
“Gündoğmuş cazibe merkezi olacak”
Merkezin amacının spor ve sağlık turizmindeki sorunların çözümüne yardımcı olmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş; Özel sektör ve kamu iş birliğiyle spor turizmi-sağlık turizmi, ekoturizm, agroturizm, bitki-botanik, tarih, coğrafya, orman ürünleri ve jeoloji gibi birçok alanda multidisipliner çalışmalar yürütüleceğini vurguladı. Dr. Kağan Kurnaz, “Kırsal Bölgelerin Spor Turizmi Yoluyla Kalkınmasına Yönelik Bir Model Önerisi” başlıklı doktora tezinin çıktıları hakkında detaylı bilgi verdi. Spor turizmi açısından değerli bir destinasyon olan Gündoğmuş’u Alanya ile temas halinde bir cazibe merkezi haline getirecek kurulacak merkezin öneminden bahsetti.
Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, açılması planlanan merkezin ilçede son derece değerli olduğunu belirterek, hem turistler hem de yöre halkı açısından karşılıklı gelişmelerin yaşanacağını vurguladı. Önder Özeren, merkezin kurulması konusunda tam destek vereceklerini belirterek, projenin bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. – ANTALYA