Haber

Yeşil Topsöğüt Konakları Mağduriyeti

Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan ve tapuları verildikten 6 ay sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Yeşil Topsöğüt Konakları sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Yeşil Topsöğüt Konakları’nda konutu bulunan Seda İnanç, “Belediyemize güvenerek bu evleri aldık ama mağduruz” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşil Topsöğüt Konakları, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde tapuları verildikten 6 ay sonra kullanılamaz hale geldi. Yapılan incelemelerde 7 blok ve 136 daireden oluşan yalılara ‘ağır hasarlı’ raporu verildi. Yeşilyurt Belediyesi’ne güvenerek Yeşil Topsöğüt Konakları’ndan ev alan depremzedeler, konakların önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, il yöneticileriyle birlikte ziyaret ettiği vatandaşlara takviye verdi.

“TAPUSLARINI ALDIKTAN 6 AY ​​SONRA MAĞDUR OLDUK”

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Yeşilyurt Belediyesi’ne güvenerek ev alan vatandaşların mağdur olduğunu belirtti. Bostanbaşı, Yakınca, Yeşilyurt, Malatya ve deprem bölgelerinde ev alan herkesin belediyeye ve müteahhitten önce bölgeyi denetleyen devlete güvendiğini belirten Yıldız, “Vatandaş burada ev aldığında zaten belediye denetliyor. , devletin deprem yönetmeliği var, birçok denetimden geçiyor.” Malatya’nın tamamında yaşananların bir benzeri burada yok. Malatya’nın tamamındaki durumun bir artısı var. Buradaki vatandaşlar denetleyip ruhsat vermiyor, burayı yaptırıyorlar, her yere reklam veriyorlar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın reklamını yapıyor, depreme dayanıklı diye iddia ediyorlar. Bir ev satın aldı. Tapularını aldıktan 6 ay sonra ilk depremin kurbanı oldular” dedi.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİ BAKANLIK RAPORUNA GÜVENMİYOR”

Yıldız, “Malatya’daki deprem hepimizi yaraladı ama deprem sonrası yaşanan belirsizlik hepimizi daha çok yaralıyor” dedi.

“Malatya’da vatandaşlar evlerinin hafif mi, orta mı, ağır mı olduğunu bilmiyor. Devletin verdiği rapora güvenmiyorlar. Yeşilyurt Belediyesi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği rapora güvenmiyor. Bu binanın ağır hasarlı olduğu bildirildi, kapısında kırmızı etiket var.Yeşilyurt Belediyesi 2 kez bakanlığın ağır hasar raporuna güvenmedi, diğer üç üniversiteden bir hocayı kamu parasıyla getirdi, ağır hasarlı olmadığını söylüyor ama orta veya hafif hasarlı Vatandaş bakanlığa mı yoksa Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptırdığı özel teste mi güvenecek Yeşilyurt Belediye Başkanı ‘Bakanlığa güvenme kardeşim bu test doğru’ derse bütün Malatya’ya yaptırsın Aynı test, bakanlığın verdiği rapor doğruysa vatandaşa hakkı verilsin.”

Binanın yapımında ruhsata göre tuğla kullanıldığını öne süren Yıldız, “Bu binanın hangi kurallara göre yapıldığını hepimiz biliyoruz. Burada oturanlar Kocaeli’li müteahhidi nereden bilsinler? Sizin usulsüzlüğünüz ortada. Vatandaşın hakkını savun.”

“BELEDİYEYE GÜVENEREK EV ALDIK, MAĞDUR OLDUK”

Yeşil Topsöğüt Konakları’ndan ev alan Seda İtimat, evini sıfırdan aldığını belirterek, “Bütün birikimimi bu eve verdim. Şu an altın borcum var. Ev aldım. meskende malzemeden dolayı sorun var.Malzeme sorunlu deyince ‘işçilik hatası’ dediler.’Ev çok sağlam’ dedikleri için aldık. Ama biz mağduruz” dedi. İnanç, depremzedeler olarak ya konutlarının güncel fiyatından ödenmesini ya da mevcut konutların tamamen yıkılıp yenisinin kendilerine teslim edilmesini istediklerini ifade etti.

kepez-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu